Hur man blir Folkraceförare!

 

Man får börja köra Folkrace det året man fyller 15 år, då är man junior, som junior kör man tills det året man fyller 18 år, sedan blir man senior.

För att man ska få börja köra Folkrace måste man genomgå en teorikurs på tre timmar, (kostar ungefär 400 kronor). Det gäller för alla, men om man är junior eller senior utan körkort måste man genomgå en liten uppkörning för att visa att man kan hantera en bil.

Kursen leder fram till att du blir licensierad förare.

Därefter (eller innan) går man med i en motorklubb. Du måste vara medlem i en klubb annars får du inte ut licensen från SBF (Svenska Bilsport Förbundet). Licensen kostar (2008) 780 kr/år för seniorer och 360 Kr/år för juniorer.

Det finns tre olika licenser: debutant, junior och senior.

Efter genomgången kurs ska man köra en debutanttävling (om man inte har körkort) innan man får ut licensen. Om man vill får man köra i ett år som debutant. Som debutant kör man alla tävlingar gratis. Men man kör utom tävlan och bara med andra debutanter, juniorer och seniorer för sig. Debutanternas bilar är inte till salu efter tävlingen.

Men innan du kommer så långt måste du skaffa en Folkrace Overall c:a 1000 kr, en hjälm som max väger 800g t.ex. Race hjälmen kostar 965 kr, en Nackkrage måste du ha, de finns i ett otal utföranden c:a 300 kr, ett par med skinn eller Nomex handskar är också ett krav, likaså ett par skor med höga skaft, de ska också vara i skin med läderbindsula, men ett par riktiga racingskor är att föredra. Köp så bra personlig skyddsutrustning som möjligt (det är din säkerhet det handlar om, tänk på det!).

Sedan behöver du en bil att tävla i, det finns ett par olika vägar att skaffa sig en Folkracebil, antingen bygger man sin egen, vilka regler som gäller när man bygger finns att hämta på www.sbf-folkrace.com.

Reglerna säger bland annat, att man får använda alla täckta bilar som är serietillverkade och är/har varit typbesiktade i Sverige. Minibussar och pickuper är inte tillåtna. Trimning är fritt. Men gå in på www.sbf-folkrace.com under folkraceregler och ta hem dem så kan du läsa där vad man får göra.

Eller så köper man sin bil på en tävling, då lägger man ett ”så kallat” anbud på den bilen som man vill ha, det är ett fastslaget pris på alla bilar som är med på tävlingen, det är 6500 kr plus 100 kr i anbudsavgift. Alla bilar är till salu efter tävlingen! När man köper en bil på tävling ingår inte stol och bälte utan de räknas som "Personlig utrustning" så det måste man skaffa själv, kostar ungefär 2500 kr.

Nåväl nu har du skaffat licens, Folkracebil och personlig skyddsutrustning dags för första TÄVLINGEN!

I tidningarna Idrottsbladet och Bilsportbörsen hittar man inbjudningar till tävlingar i hela landet. Eller på nätet på den här adressen http://nt.sbf.se/folkrace där finns anmälan online, de flesta tävlingarna finns med där, i varje fall alla i Stockholm.

När du hittat en tävling som du vill åka, skickar du in en anmälningsblankett (finns hos SBF), eller gör en onlineanmälan.

Veckan innan tävlingen brukar bekräftelsen komma, där står det om du får starta (gallring kan förekomma), vilket startnummer du har, samt tilläggsregler (PM) som talar om var, när och hur tävlingen genomförs.

Du kom med eller hur?

Lördag eller söndag morgon (beroende på när tävlingen går) åker man iväg TIDIGT, väldigt tidigt, det tar alltid längre tid än man tror att lasta allt man ska ha med sig, bilen, reservdelar, verktyg, vagnbok (glöm den inte, du får inte åka utan den!!!) mackorna, polarna, morsan o.s.v.

Sedan ska man hitta banan, den ligger alltid mitt ute i spenaten (för att störa så lite som möjligt). När du har hittat banan letar du upp klubbkamraterna i depån för det är roligare ju fler man är, mera ljug och så! He he.

När du har lastat av bilen och parkerat släpet på anvisad plats, går du och anmäler dig i sekretariatet och betalar startavgiften max 200 kr.

Därefter sätter du på startnumret på Folkracebilen och åker till besiktningen, tag med dig VAGNBOKEN och den personliga skyddsutrustningen.

Efter besiktningen (fixa felen på bilen och åk tillbaka till besiktningen) är det fika och snack om den stora dagen.

En halvtimme innan starttiden är det förarsammanträde där är det närvaroplikt, alla ropas upp och måste svara, tävlingsledaren förklarar hur tävlingen ska gå till, domaren presenteras, frågor besvaras. Sedan………

TÄVLINGEN, som oftast genomförs med 3 heat om 3 varv, efter det är det finaler som körs i 5 varv t.ex. C, B, A final, ibland med runner up d.v.s. vinnaren i C går in i B o.s.v. det finns bara en sak att göra GASA. Om du vinner får du spruta Pommac på det andra tävlande och publiken, samt mottaga en buckla och publikens ovationer. Kul va!

Du får inte åka hem ännu på ett tag, (du får inte ens lasta bilen på släpet) man måste vänta på att anbuden blir klara. Om man vill lägga ett bud på sin egen bil, behöver man endast lägga i startbekräftelsen i kuvertet och betala 100 kr i expeditions avgift.

Eftersom du nu vann tävlingen kan du nog räkna med att bilen säljs till någon hugade spekulant.

I Stockholm finns det tre stycken banor att åka på det är Hacksjöbanan i Tullinge, Högstabanan i Haninge och Enebybanan i Nynäshamn. Annars kan man åka på alla banor i Sverige det är bara ekonomin som sätter gränsen.

Om du vill anmäla dig till en förarkurs, tar du kontakt med SGA.